Ferie i Danmark - En person klatrer i et klatreanlegg ved Vejle, en brosteinsgate på Bornholm med sjarmerende hus og blomster, en utsøkt lunsj på Sønderho Kro, to kvinner i badetøy på vei mot havet, og en kopp kaffe på et utendørs bord med Kronborg i bakgrunnen.

Ferie i Danmark – Se hva reiseekspertene anbefaler

Birgitte Oxlund
Skal du på ferie i Danmark? Trenger du inspirasjon til hvor du skal reise – både med og uten barn? Se fem reiseeksperters favorittsteder i Danmark.

Fem reiseeksperter, men seks forslag til ferie i Danmark.

Du lurer sikkert på at det er fem eksperter og seks ferie­forslag. Og ja, det er altså jeg som ikke kunne begrense meg til å nevne bare ett favorittsted. Jeg elsker nemlig øyhopping i Danmark. Men det kommer jo bare deg til gode. Du får mer å velge mellom, og her er noe for nesten enhver smak og lommebok.

Bornholm – Danmarks solskinnsøy

av Birgitte Oxlund, som er ansvarlig for Travelmarkets blogg

Bornholm er kjent som Danmarks solskinnsøy og er et av de mest populære stedene nå når nordmenn planlegger ferie i Danmark. Det har jeg ingen problemer med å forstå. For et par år siden var jeg på en ukes sommerferie på Bornholm. Det var en varm og svært solrik uke i slutten av juli, hvor vi hver dag spiste ute på øyas mange koselige spisesteder.

Fly på ferie til Bornholm

Familien min og jeg valgte å fly til Bornholm, og det er en god avgjørelse hvis du vil besøke ferieøya i høysesongen. Man kan nemlig kjøre buss på kryss og tvers av øya. Alle i familien slappet av og trakk bare på smilebåndet av de overfylte parkeringsplassene ved severdighetene og de små stemningsfulle byene.

Her kan du sjekke prisnivået på fly til Bornholm.

Ferie på Bornholm - Folk nyter måltider på en utendørs restaurant, sitter i en buss, en isbutikk og en naturskjønn utsikt ved kysten med et fyrtårn i bakgrunnen.

Bornholms badestrender og havnebassenger

Et av høydepunktene fra ferien på Bornholm var å bade i havet; for eksempel fra de lave klippene ved Sandvig strand, fra stupebrettene i havnebadet i Svaneke og fra en kjempestor badebrygge ved den koselige Næs-stranden i utkanten av Allinge.

Den beste og mest barnevennlige badestranden var allikevel Dueodde, som er en av Europas beste sandstrender. Når du ser den, minner den deg om en bountystrand med klart og turkisblått vann og ultrafin, hvit sand. Jeg ble som et lite barn igjen og brukte dagen på å plaske rundt og stå på hodet i vannet sammen med datteren min.

Slottsruinen Hammershus på Bornholm, en mann og en jente foran bindingsverkshus, to personer i havet ved Dueodde og en jente som går på en sti ved en strand ved Allinge.

Bornholms best kjente severdighet – vel fortjent

Et annet høydepunkt på ferien på Bornholm – og vel nok øyas mest kjente severdighet – var Nord-Europas største slottsruin, Hammershus. Ruinen er omgitt av en 770 meter lang borgvoll og ligger vakkert til i grønne omgivelser helt ute ved havet. Man må gå et par hundre meter for å komme dit. Jeg kjente virkelig historiens sus mens den imponerende ruinen langsomt ble større og større.

Finn billige flybilletter til Bornholm
Finn ferieboliger

Fortryllende ferie i Skagen, ved Kandestederne og på Hjorths Hotel

av Kenneth Karl Nielsen, Travelmarkets SEO-strateg, som har besøkt mer enn 40 land

Neste år er det 15 år siden kona mi og jeg første gang besøkte Kandestederne og bodde på Hjorths Hotel. Vi har kommet dit nesten hvert år siden. Det er noe fortryllende over Skagen, Kandestederne og Hjorths Hotel.

Strand ved Gamle Skagen med havet, sanddyner og et lite hus. Skagen museum - en rød teglbygning med mennesker på en gressplen, og den tilsandede kirken i solnedgangen.

Christian Faber, Skagens museum | Skagens Kunstmuseer | Niclas Jessen

Det spesielle lyset i Skagen

Først og fremst er det lyset som gjør toppen av Danmark fortryllende. Lyset, som ses best på stranden, og som skifter fra morgen til kveld, fra dag til dag og fra år til år.

Lyset ses også i Skagen-malernes vakre bilder, som kan ses på Skagens museum.

Lyset er spesielt flott når man ser solnedgangen over sanddynee en lun sommerkveld eller spiser en is og ser ut over havet i Gl. Skagen.

Hjorths Hotel i Kandestederne - en grønn eng med en solstol, et skilt med teksten Stressfri sone, det sjarmerende gule hotellet og en gangsti med et skilt som sier Hjorths Hotel.

Kandestederne

Kandestederne, som ligger cirka 15 kilometer fra Skagen, er nok vår personlige favoritt.

Kandestederne er en slags landsby som mest av alt består av sommerhus som ligger i vakker natur med Nordsjøen på den ene siden og Råbjerg mile på den andre.

Når vi er på besøk i Kandestederne, slapper vi helt av og stresser helt ned i en fred og ro som ikke finnes mange andre steder i Danmark.

Hjorths Hotel

Vi bor alltid på Hjorths Hotel, der et skilt ved innkjørselen erklærer at hotellet er en stressfri sone, og at mobilen skal være på lydløs under besøket på hotellet.

Vi kan ankomme stresset til hotellet på fredagen og reise hjem stressfrie på søndagen.

Kandestederne og Hjorths Hotel er vårt personlige favorittsted i Danmark.

Book rom på Hjorths Hotel

Fur – En øy-perle i Limfjorden

Av Ole Stouby, adm. direktør med mer enn 30 års erfaring i reisebransjen

Ettersom mine røtter kommer fra den 22 km² store nordjyske øya i Limfjorden, har jeg tilbragt utallige minnerike timer, dager og uker på Fur.

Hopp på den lille fergen, og du er kun 3-4 minutter fra en helt annerledes ferie i Danmark med store naturopplevelser og aktiviteter for både barn og voksne.

Ferie på Fur - Fiskebåt ved havnen, Fur Bryggeri, vandring i sanddynene, kirkegården med havet i bakgrunnen.

Hvor skal du starte ferien på Fur?

En god idé er å starte med Fur Museum, da det er selve essensen av øyas DNA med blant annet fossiler. Gjør også aktiviteter i geoeksperimentariets naturverksted, og gå på oppdagelsesferd i den lokalhistoriske utstillingen Det lille Land.

Populære steder på Fur

Fur er kjent for sitt istidslandskap, forekomster av moler og vakker natur med stier og vandreruter. Besøk for eksempel:

  • Knudeklinten – 600 m lange molerklipper med askelag
  • Stendalgraven – Råstoffgruve ved Bispehuen, som forteller om landskapets opprinnelige høyde med skulpturen Molermanden
  • Stendal Høje – «Bette Jens’s Hyw» – Gravhauger og øyas høyeste punkt
  • Langstedhuller – Skrenter og erosjonsraviner fra istiden. Stå på toppen, og ta en tur ned til stranden
  • Gammel Havn – Øyas tilsandede fiskehavn fra 1911, som var øyas livsgrunnlag. Med en liten gratis utstilling

Fur - brun sandstrand med høye klipper og havet ved siden.

De beste strendene på Fur

Uansett om du reiser med eller uten barn, er det nødvendig å nyte Furs klare vann, for eksempel på begge sider av havnen og fergeleiet. På østsiden finner du Stenøre Strand, og på havnens vestvendte side ligger Pulse Vig med en fin strand, som også har tennisbane og fine lekeplasser.

Det er også populært å hoppe i bølgene ved Gammelgård Strand, Færker Odde Strand, Gammel Havn Strand og stranden ved Langstedhuller, hvor du må gå den vakre turen ned gjennom ravinen for å komme frem til stranden.

Kunsthåndverk på Fur

Ønsker du å kjøpe med deg et stykke av Fur hjem, så besøk små gårdsbutikker med lokale spesialiteter. Også kunstneres atelierer, verksteder og gallerier stiller ut og selger for eksempel keramikk, malerier, garn og strikk, brukskunst og kunsthåndverk.

Apropos kunsthåndverk – hold øye med de morsomme og flotte fiskene. De er dekorert av lokale kunstnere og er morsomme for barn å finne og «samle på».

Den mest barnevennlige aktiviteten på Fur

Søker du flere aktiviteter for barn og lekeglade sjeler, er Fur Arena et fint utendørs aktivitetsområde med lekeplass, minigolf, skatepark, ute-fitness og (multi)ballbane.

Hvor skal du spise og drikke på Fur?

Når sulten og tørsten melder seg, har man flere muligheter. Nyt det summende livet i det autentiske havnemiljøet, hvor du finner Fur Færgekro, Havnekiosken/ishuset og «Skuret» – den lokale, hyggelige «bæverding». Selv foretrekker jeg å sitte på kaien ved fiske- og blåskjellbåtene og nyte en Sport-Cola eller Høker-Bajer fra det lokale Hancock Bryggeri i Skive.

Du kan også spise på Raakilde, Café på Herrens Mark eller Fur Bryghus. I mikrobryggeriet kan du nyte en god lunsj med gode Fur-øl til, som for øvrig flere ganger har vært kåret til Danmarks beste.

Jeg håper du er blitt inspirert, og selv har fått lyst til å lese mer om – og oppleve Fur!

Fanø, øya vi aldri vil hjem fra

av Birgitte Oxlund, som er ansvarlig for Travelmarkets blogg

Fanø er mitt absolutte favorittsted når jeg ferierer i Danmark. Jeg har besøkt øya i snart 25 år, og fra starten av forelsket jeg meg i den avslappede stemningen og følelsen av å ha masse plass − selv på en høysommerdag.

Det tar bare 10-12 minutter å seile med fergen fra Esbjerg til Nordby. Men lov meg at du beveger deg opp på soldekket på fergen, der du kan kjenne vinden i håret og føle pulsen dale kraftig.

Ferie på Fanø - tre personer går på en strand ved Vadehavet, et tradisjonelt hus omgitt av frukttrær, en hånd som holder en hjertemusling, en eng med blomstrende lyng og høylandskyr.

På Fanø kan du finne overnatting til enhver lommebok – fra helt enkle campingplasser til sommerhus og dyre luksusvertshus. Og selv om øya bare er 15,7 km lang, har den virkelig mye å by på.

Her får du noen av mine beste tips:

Nationalpark Vadehavet for naturelskere

Fanø er en del av Nationalpark Vadehavet og et godt spisskammer for både mennesker og dyr. Avhengig av årstiden kan du for eksempel nyte blåbær, sopp, østers og hjerteskjell. En dag hvor du ikke har sett for eksempel kaniner, rådyr, seler eller høylandskveg, er sjelden.

En av de beste og mest barnevennlige strendene i Danmark

Gå langs den vakreste, brede sandstranden hvor du kan samle rav, se på seler eller bade i det barnevennlige havet. Foretrekker du en mer aktiv ferie, er det optimale muligheter for for eksempel windsurfing og strandseiling med blokart.

Avhengig av årstiden kan du kjøre på stranden fra den ene enden av øya til den andre.

Den beste badestranden ligger ved Rindby, og ved nedkjørselen til stranden finner du Stoppestedet, som lager vaffelis med gigantiske kuler.

Hyggelig lunsj på Sønderho Kro, spasertur på Rindby strand, sommerloppemarked ved den gamle skolen i Sønderho, besøk i en tysk bunker fra andre verdenskrig og jenter i tradisjonelle folkedrakter fra Fanø.

Sønderho, en lettelse for sjelen

Slentre rundt i de smale gatene med velholdte bindingsverkshus i Sønderho, som ble kåret til Danmarks vakreste landsby i 2011. Her leves livet med høns og kreativ pynt i hagen, for eksempel i påskeferien og til Halloween.

Ferie på Fanø for barn

Besøk Fanøs naturlekeplass, der trekunstnere kontinuerlig bidrar med nye og fantasifulle skulpturer. Eller utforsk bunkeranlegget som ligger på nordspissen av Fanø.

Hvor skal du drikke og spise på Fanø?

Fanø er livsnyternes paradis. Jeg anbefaler at du legger veien forbi (noen av de nevnte spisestedene er stengt i vintersesongen, så sjekk åpningstidene først):

  • Sønderho: Sønderho Kro, Fajancen, Nannas Stue og Tre Søstre
  • Nordby: Fanø Bryghus, Kellers Hotel & Spisehus og Slagter Christiansen
  • Rindby i sommermånedene: Vaskeekte italienske pizzaer hos Axel’s Kitchen
  • Superbrugsen i Nordby og Dagligbrugsen i Sønderho: Her kan du ofte kjøpe Fanø-laks og Fanø-øl til gode priser

Når er det best å feriere på Fanø?

Vi har sommerhus på Fanø og nyter å besøke øya året rundt. Vi tilbringer alltid påske- og sommerferiene på Fanø. Vi tilbringer også minst 3-4 dager der om høsten. Vi har faktisk også feiret jul på øya. Og jeg har veldig vanskelig for å velge hvilken årstid jeg liker best.

Vår på Fanø

Påskeliljer og Hannes hus i Sønderho, to krus med Fanø-øl og bindingsverkshus i bakgrunnen og en jente som ser på små påskelam.

Jeg elsker Fanø om våren, når påskeliljene og syrinene blomstrer, og påskelammene forsiktig spankulerer rundt på markene – tett ved moren. Jeg nyter det i fulle drag når vi kan begynne å sitte ute og nyte naturen og det helt spesielle lyset som er på Fanø.

Sommer på Fanø

Sommer på Fanø - Et livreddertårn på stranden ved Rindby, mennesker sitter ved utendørs kafébord omgitt av grønne trær og busker i Nordby; barn med tradisjonelle folkedrakter i hestevogn.

Å tilbringe sommerferien på Fanø er magisk. Da er øya full av liv, og det er massevis av aktiviteter og arrangementer overalt – dog aldri så mye at vi noen gang har følt at det var for mange folk. Man kan nemlig alltid finne et sted ved havet hvor man kan være nesten helt alene.

Dette må du prøve om sommeren: Sjekk når det er lavvann. Gå barbeint ut og se på selene på sydspissen av Sønderho.

Høst på Fanø

Hans & Grethe Crêperie med en kost ved siden av døren, en gammel tysk bunker med graffiti og høyt gress, samt to personer og en hund som går på en speilblank strand på Fanø.

Vi tilbringer nesten alltid en del av høstferien på Fanø. Kanskje er det fordi det er en øy, men vi synes ofte at vi er heldige med været. Vi har noen faste steder vi besøker om høsten. Her er Vadehavet magisk i solskinn ved lavvann, byens mange bunkere blir undersøkt, og vi må også ha en pannekake hos Hans og Grete.

Vinter på Fanø

Vakkert vinterlandskap ved havet på Fanø, en koselig krostue i Sønderho Kro og et snødekket landskap med en solopplyst himmel og en bygning i bakgrunnen.

Vi har både feiret juleferie og vinterferie på Fanø. Og det er morsomt, fordi man ofte kan føle at man nesten er alene på øya. Men når vi drar på bingo i Rindby Forsamlingshus, eller da en hval strandet i Vadehavet utenfor Sønderho, så strømmer det plutselig folk til fra overalt. Stillheten og de vakre naturopplevelsene kan være magiske om vinteren. Hvis dere leier et sommerhus, husk å ta med et par spill eller puslespill 😀

Mine tre årlige favorittbegivenheter på Fanø

Juni-august: Internasjonal dragefestival ved Rindby strand, loppemarkedet ved den gamle skolen i Sønderho og Late night i Nordby
Hver gang familien min og jeg er på Fanø, er vi enige om at vi godt kunne blitt en uke til.

Den Danske Rivieraen – Kysten nord for København

av Kasper Hove, Travelmarkets CMO, som elsker lek, sport, mennesker og reiser

Livsnyter på Rungsted Havn

Nyt en rosé i solen på Rungsted havn. Her finner du et bredt utvalg av restauranter og kafeer, der du kan nyte utsikten til Øresund, havnen og noen av Danmarks dyreste og flotteste seilbåter. Enten du er i humør for dyre kobe-biffer fløyet inn samme dag fra Japan, delikate asiatiske nudler, sushi eller bare en fiskekake fra havnen, så finner du nesten alt på Rungsted Havn.

Den beste stranden mellom København og Helsingør

Var det for dyrt og fancy i Rungsted? Da kan du hoppe i badetøyet og nyte en dag på Espergærde Strand, som er den beste stranden mellom København og Helsingør. Stranden er både voksen- og barnevennlig, og du kan nyte en aperol spritz og Danmarks beste italienske mat fra en av de lokale havnekafeene. Espergærde Strand forblir litt til Nord-Sjællands svar på en hemmelig og skjult strand.

En dagstur i Helsingør

Er du i Nord-Sjælland, er området rundt Helsingør Havn et «must see». Du bør minimum sette av en hel dag for å få fullt utbytte opplevelsen.

Start dagen med Nord-Sjællands beste kaffe på Strandvejsristeriet. Her serverer kaffenørder kaffe av egen import, ristet til perfeksjon på eget risteri. Fra kafferisteriet kan du nyte utsikten til Kronborg og la barna leke på vollene.

En cappuccino står på et bord foran Kronborg slott, den vakre riddersalen på Kronborg slott, sjøfartsmuseet, og en kvinne som slapper av i et opplyst boblebad om kvelden på Marienlyst.

To barnevennlige museer i Helsingør

Deretter kan du vurdere om dagen skal fortsette på Museet for Søfart, som nylig er oppført i vakkert design av Bjarke Ingels. Men har du ennå ikke sett Kronborg, bør dette være stedet du starter. Utover et gys i katakombene og et «wow» over de store salene, lærer du nemlig en viktig og spennende del av Danmarks historie, og hvorfor det er så uendelig viktig å slå svenskene i fotball. Begge museene er barnevennlige og tar minimum to timer å komme igjennom.

Helsingør havn og strand

La turen fortsette til Helsingør Havn, hvor du kan nyte litt sol på en av de mange moloene og deilig italiensk is fra den lokale italienske isboden.

Er du glad i sand mellom tærne? Da kan du krysse havnen til Helsingør strand, som er voldsomt oversett. Dermed får du sanddynene og stranden nesten for deg selv. Hvis du har barn, så husk å besøke strandleken, og la barna leke seg trøtte i sandet.

Seilbåter ligger fortøyd ved kaien i Helsingør havn, en person svinger seg fra en huske ved Helsingør strand, folk går langs kysten, og et bord er fylt med forskjellige retter ved Helsingør Streetfood.

Denne spaturen anbefales sterkt

Skal du på ferie i Danmark uten barn? Da kan du gi kropp og sinn litt ro på Marienlyst Spa. Et nyrenovert spa hvor du kan nyte et glass bobler fra et av de oppvarmede bassengene med utsikt over Øresund. Du kan kjøpe inngang til dagsspa for 450 kroner per person. Spør hvilken som helst københavner om standarden, og du vil få lange utlegninger om hvor viktig et besøk er.

Her bør du spise i Helsingør

Avslutt dagen med en middag på Helsingør Streetfood, som er oppført i de rå og værbitte gamle hallene fra Helsingør Skibsværft. Utseendet er rått, duften er riktig, og stemningen er god. Uansett om du foretrekker asiatisk, mellomøstlig, søramerikansk eller europeisk mat, går du ikke sulten herfra.

Book rom på Marienlyst Strandhotel

Ferie i Vejle og omegn inkl. Jelling

av Thiamka Margrethe Pedersen, kundesupporter og skribent på Travelmarkets blogg

I løpet av de siste 10 årene har det foregått en oppblomstring og forskjønning av byen min, og Vejle har for alvor markert seg på Danmarks-kartet.

Er du naturelsker, estetiker, matelsker, livsnyter, shoppeglad, kunst- og kulturinteressert eller på ferie i Danmark med barn, ja, kom til Vejle, da – Danmarks navle.

Et juletre med lys ved rådhuset i Vejle, Bølgen - en moderne bygning med buede linjer, en person klatrer i Gorilla Park, flott middag på Restaurant MeMu, og Fjordenhus - en moderne bygning ved vannet.

Hva bør du oppleve i Vejle?

Besøk for eksempel byens eldste bygning, Skt. Nikolai Kirke, Den Smidtske Gård og det vakre Vejle Rådhus. Er du opptatt av kultur, bør du besøke Vejle Kunstmuseum og Kulturmuseet i Spinderihallerne.

Havnemiljøet har nærmest blitt en ny bydel for seg selv. Havnefronten lokker med lystbåthavn, flytende kajakklubb, havnekanal og -promenade – og ikke minst de arkitektoniske mesterverkene Bølgen og Fjordenhus.

Natur, åndehuller og strender i Vejle

  • Byparken og Mariaparken – Åndehuller i byen
  • Skyttehushaven – Ved fjorden med rododendron, voliere og restaurant Skyttehuset
  • Dyrehaven – I Nørreskoven, hvor hjort og dådyr hører til
  • Albuen og Tirsbæk Strand – Barnevennlige strender med spektakulære utsikter. Fra Tirsbæk strand kan du gå en flott tur gjennom skogen til Tirsbæk Gods
  • Ibæk Strandvej – Utsikten fra fjordens sørside. Fortsett opp bakken til Munkebjergskoven
  • Gorilla Park – Klatrepark for større barn og voksne i vakre omgivelser

Harald Blåtands Jelling

Begynn med begynnelsen, og opplev Jelling-monumentene – runesteinene, kjempegravhaugene og kirken. Besøk også Kongernes Jelling, og gå på oppdagelsesferd i vikingenes liv og Danmarks gamle konger.

Vejle fjord med Skyttehuset i bakgrunnen ved solnedgang, fargerike paraplyer hengende over en gate i Vejle Midtpunkt, vakker sommerdag ved Tirsbæk strand, runesteinen i Jelling og bølger i svømmebassenget i Lalandia i Billund.

Du kan eventuelt ta en vandretur til Jelling på den 16 km lange, populære Grejsdalstien i Grejs Ådal. I visse perioder kjører et sjarmerende veterantog med full damp til Jelling gjennom den vakre Grejsdalen.

Shopping og spisesteder i Vejle

Vejle er et mekka for den shoppeglade, og byen er flere ganger kåret til Danmarks både beste og vakreste handelsby. Det hyggelige hovedstrøket lokker, men utforsk også de små sidegatene, stredene og smugene med spesialbutikker.

Vejles store utvalg av spisesteder byr på alt fra små kafeer, kaffebarer, konditorier, tapasbarer, street food og gin- og cocktailbarer til smørrebrød på havnen med utsikt til fjorden. Er du en ekte matelsker, kan du glede deg til utsøkt gastronomi på Tree Top på Munkebjerg eller på Michelin-restauranten Lyst i Fjordenhus.

Barnevennlige aktiviteter i Vejle og omegn

Skal du på ferie i Danmark med barn eller barnebarn, anbefaler jeg et besøk i Økolariet – et kunnskaps- og opplevelsessenter med moro og lek om natur, miljø, energi, klima og teknologi.

I tillegg er det hyggelig med turer til Givskud Zoo, Skærup Zoo, Legoland, Lego House og Badeland i Lalandia.

Jeg håper du har funnet god inspirasjon om hjembyen min og selv har fått lyst til å oppleve Vejle og omegn. Og jeg lover at du ikke blir skuffet!

Les mye mer om Vejle i artikkelen «Dra på ferie i Vejle og omegn (inkl. Jelling) – Danmarks navle»

Fotos:
Ferie i Danmark - En person klatrer i et klatreanlegg ved Vejle, en brosteinsgate på Bornholm med sjarmerende hus og blomster, en utsøkt lunsj på Sønderho Kro, to kvinner i badetøy på vei mot havet, og en kopp kaffe på et utendørs bord med Kronborg i bakgrunnen. © Signe Oxlund/ Getty Images, esemelwe / Birgitte Oxlund / Getty Images, Photo_Concepts/ Strandvejsristeriet
Ferie på Bornholm - Folk nyter måltider på en utendørs restaurant, sitter i en buss, en isbutikk og en naturskjønn utsikt ved kysten med et fyrtårn i bakgrunnen. © Birgitte Lydolff Oxlund
Slottsruinen Hammershus på Bornholm, en mann og en jente foran bindingsverkshus, to personer i havet ved Dueodde og en jente som går på en sti ved en strand ved Allinge. © Birgitte Lydolff Oxlund
Strand ved Gamle Skagen med havet, sanddyner og et lite hus. Skagen museum - en rød teglbygning med mennesker på en gressplen, og den tilsandede kirken i solnedgangen. © Christian Faber, Skagens museum | Skagens Kunstmuseer | Niclas Jessen
Hjorths Hotel i Kandestederne - en grønn eng med en solstol, et skilt med teksten Stressfri sone, det sjarmerende gule hotellet og en gangsti med et skilt som sier Hjorths Hotel. © Kenneth Karl Nielsen
Ferie på Fur - Fiskebåt ved havnen, Fur Bryggeri, vandring i sanddynene, kirkegården med havet i bakgrunnen. © Fur Bryghus, Birgitte Lydolff Oxlund og Thiamka Margrethe Pedersen
Fur - brun sandstrand med høye klipper og havet ved siden. © Birgitte Lydolff Oxlund
Ferie på Fanø - tre personer går på en strand ved Vadehavet, et tradisjonelt hus omgitt av frukttrær, en hånd som holder en hjertemusling, en eng med blomstrende lyng og høylandskyr. © Birgitte Lydolff Oxlund
Hyggelig lunsj på Sønderho Kro, spasertur på Rindby strand, sommerloppemarked ved den gamle skolen i Sønderho, besøk i en tysk bunker fra andre verdenskrig og jenter i tradisjonelle folkedrakter fra Fanø. © Birgitte Lydolff Oxlund
Påskeliljer og Hannes hus i Sønderho, to krus med Fanø-øl og bindingsverkshus i bakgrunnen og en jente som ser på små påskelam. © Birgitte Lydolff Oxlund
Sommer på Fanø - Et livreddertårn på stranden ved Rindby, mennesker sitter ved utendørs kafébord omgitt av grønne trær og busker i Nordby; barn med tradisjonelle folkedrakter i hestevogn. © Birgitte Lydolff Oxlund
Hans & Grethe Crêperie med en kost ved siden av døren, en gammel tysk bunker med graffiti og høyt gress, samt to personer og en hund som går på en speilblank strand på Fanø. © Birgitte Lydolff Oxlund
Vakkert vinterlandskap ved havet på Fanø, en koselig krostue i Sønderho Kro og et snødekket landskap med en solopplyst himmel og en bygning i bakgrunnen. © Birgitte Lydolff Oxlund
En cappuccino står på et bord foran Kronborg slott, den vakre riddersalen på Kronborg slott, sjøfartsmuseet, og en kvinne som slapper av i et opplyst boblebad om kvelden på Marienlyst. © Strandvejsristeriet | Finn Christoffersen, VisitNordsjælland | Rasmus Hjortshøj, VisitNordsjaelland | VisitNordsjælland
Seilbåter ligger fortøyd ved kaien i Helsingør havn, en person svinger seg fra en huske ved Helsingør strand, folk går langs kysten, og et bord er fylt med forskjellige retter ved Helsingør Streetfood. © VisitNordsjælland | Kasper Hove | Henrik Numelin, VisitNordsjaelland
Et juletre med lys ved rådhuset i Vejle, Bølgen - en moderne bygning med buede linjer, en person klatrer i Gorilla Park, flott middag på Restaurant MeMu, og Fjordenhus - en moderne bygning ved vannet. © Kenneth Karl Nielsen, Thiamka Margrethe Pedersen, Signe Oxlund | Birgitte Oxlund | Thiamka Margrethe Pedersen
Vejle fjord med Skyttehuset i bakgrunnen ved solnedgang, fargerike paraplyer hengende over en gate i Vejle Midtpunkt, vakker sommerdag ved Tirsbæk strand, runesteinen i Jelling og bølger i svømmebassenget i Lalandia i Billund. © Birgitte Lydolff Oxlund, Kenneth Karl Nielsen og Viola Marie Lydolff Oxlund Lalandia i Billund © Birgitte Lydolff Oxlund



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.