Julemarked i Berlin med folk som ser på boder under lysdekorasjoner og et stort juletre.

Juletur til Berlin i 2024 | Se de beste tipsene og tilbudene

Birgitte Oxlund
Skal du på juletur til Berlin i 2024? Se her, og se hvorfor Berlin er min absolutte favorittby i julemåneden. For eksempel får du datoer på noen av de beste julemarkedene i Berlin i 2024. Samtidig kan du raskt sjekke de billigste flybillettene til Berlin fra midten av november og i desember.

Den raske veien til tips og tilbud til juleturen til Berlin

Du kan selvfølgelig lese artikkelen min fra toppen og ned.

Men hvis du er på jakt etter et godt tilbud eller et bestemt tips til juleturen, kan du raskt klikke deg frem til det her:

Hvorfor Berlin er en av de beste julebyene i Europa.

I 2017 var jeg på juletur til Berlin for første gang. Om jeg likte Berlins julemarkeder og julepyntede gater? Jeg kan si så mye som at jeg bestilte flybilletter til juletur til Berlin året etter, så snart de ble lagt ut. Og nå vurderer jeg også å velge Berlin i 2024 (jeg skal nemlig på min første juletur til vakre Wien i år).

Jeg elsker juleturer med julemarkeder, shopping, hygge på hotellet og god mat. Jeg har vel vært av gårde omtrent 45 ganger til all verdens byer, og jeg må si at Berlin har vunnet hjertet mitt. Det er for tiden favorittjulebyen min. Og en juletur til Berlin kan både anbefales til en familieferie, en parferie eller en vennetur, for eksempel en jentetur. Her får du mine beste tips til hva du bør oppleve i Berlin.

Berlin har alt som skal til for en perfekt storbyferie i desember – og mer til. Først og fremst er Berlin uten tvil en av de vakreste julebyene i Europa.

Det finnes for eksempel over 50 tradisjonelle, morsomme og annerledes julemarkeder i Berlin i 2024. Og det er bare i det indre Berlin. På julemarkedene kan du nyte deilige spesialiteter og kjøpe fin julepynt, morsomt leketøy, unike design og andre gaveartikler.

To personer serverer mat fra en bod til flere kunder ved et julemarked.
Min foretrukne juleby i 2024:

  • er enkel å transportere seg rundt i − både til fots og med metro, trikk eller buss.
  • har massevis av shoppingmuligheter, fra tre-etasjes merkevarebutikker til tradisjonelle markeder med unike ting og gjenbruksfunn.
  • er overdådig rik på historie og kultur og dessuten full av severdigheter og vakre bygninger og steder.
  • er et overflødighetshorn av restauranter, streetfood, kafeer og barer.

En person holder en pose foran en opplyst Puma-logo til venstre, og et marked med forskjellige boder kan sees til høyre.

Mine tre beste tips til juletur til Berlin

På en juletur til Berlin er det begrensningens kunst du skal forsøke å mestre. Du vil nemlig aldri kunne rekke å se alt på en 3-4 dagers juletur. Derfor anbefaler jeg:

  1. Velg et hotell eller en annen type overnattingssted, som ligger rimelig sentralt. På den måten kan du bruke tiden på opplevelser fremfor transporttid.
  2. Velg ut 2-4 julemarkeder og 2-4 severdigheter eller butikker du gjerne vil oppleve. Spesielt hvis du vil shoppe, fordi det tar alltid lengre tid enn man regner med.
  3. Shop og/eller opplev noen av de beste severdighetene i løpet av dagen, og spar Berlins julemarkeder til slutten av dagen eller etter middagen. De fleste julemarkeder er nemlig vakrest når det er mørkt.

Dekorert telt med julelys foran en historisk bygning om natten.

Julemarkeder i Berlin og andre ting du bør oppleve på juletur til Berlin i 2024

  • Det beste julemarkedet i Berlin finner du på Gendarmenmarkt, som ligger på en av byens vakreste plasser, som blant annet huser statsoperaen. Stemningen på mitt favorittjulemarked er bare så magisk og vakker at du etterpå kommer til å sammenligne alle andre julemarkeder med det. (Når: 25. nov. -31. des. 2024 − U-bahn: Stadtmitte)
  • Det stemningsfulle Lucia julemarked i Kulturbrauerei er et av de beste julemarkedene i Berlin – etter min mening. Det ligger i gården i et gammelt bryggeri, der stemningen er helt magisk etter mørkets frembrudd (Når: Avventer datoer | Mandag–Fredag kl. 15-22 – Lørdag-Søndag kl. 13-22 − U-bahn: U2 Eberswalder Str.).
  • Den storslåtte plassen Brandenburger Tor og særlig det store juletreet midt på plassen. Du bør besøke Brandenburger Tor sent på ettermiddagen, så er det større sannsynlighet for at juletreet er tent.
  • Den herlige smaken av Bratwurst, tørkede eplebiter og Glühwein – men kanskje ikke samtidig 😀
  • Julemarkedet ved slottet Charlottenburg, når det er mørkt. Jeg har hørt at det er det vakreste julemarkedet i Berlin. Men vi besøkte det i dagslys og var ikke veldig imponerte. Vi har allikevel ikke gitt opp, og neste gang vil vi besøke Charlottenburg om kvelden. (Når: Avventer datoer − Buss: M45 eller 309).
  • Weihnachtsrodeo, et av Berlins hippeste innendørs julemarkeder med blant annet designklær og street food, som holder til i Berlins første store kjølehus (Når: De to midterste adventshelgene 7.-8. des. og 14.-15. des. 2024 kl. 12-20 – Hvor: Colosseum Berlin, Schönhauser Allee 123)

Les også: Berlin på 2 dager | Den ultimate guiden og gode tips for deg.

En person i rød jakke står ved et marked med tørkede frukter og bakverk, og tre personer står bak en disk med grillet pølse.

Været i Berlin i desember

Vi var utrolig heldige med været begge de gangene vi var på juletur i Berlin. Den siste gangen var temperaturen på et par grader. Og om dagen skinte sola det meste av tiden. Den ene kvelden var det overskyet, den andre var fin med vakker stjerneklar himmel.

Brandenburger Tor opplyst om kvelden med mange mennesker samlet foran.

Gjennomsnittlig dagstemperatur i desember: 0-4 grader

Et julemarked med belyste boder og et stort juletre foran en bygning med skiltet Berliner.

Hvor bør du bo på juletur til Berlin?

Det er så mange flotte nabolag i Berlin, at jeg ikke kan peke på et bestemt og si at her er best å bo. Mine beste tips til overnatting i Berlin er:

  • Det er billig å bo i Berlin. Derfor kan du finne et kjempestort utvalg 4-stjerners hoteller til en overraskende lav pris.
  • Velg et hotell, et hostel eller en leilighet i det indre Berlin og nær en u-bahnstasjon. Da behøver du ikke bruke så mye tid på transport og får mer tid til å utforske Berlin.
  • Hvis du skal bestille overnatting til mer enn tre personer, kan det lønne seg å bo privat via airbnb eller homeaway. Familien min og jeg har hatt særdeles positive opplevelser på hosteller rundt om i verden. I 2018 var vi fem personer på tur og valgte å bo på et hostel i Prenzlauer Berg.
  • Book alltid i god tid, og sjekk de siste anmeldelsene.
  • Sammenlign priser på hoteller i Berlin i Travelmarkets hotellsøkemaskin.

Tre personer står ved en bod på et julemarked og holder drikkevarer i hånden.

Gode tilbud til din juletur til Berlin

Billige flybilletter til Berlin fra midt november og i desember

(Klikk på prisen, så sendes du videre til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen tilbud, eller vil du reise fra en annen flyplass? Finn flybilletter til Berlin i desember selv.

Billige pakkereiser til Berlin fra midt november og i desember

(Klikk på tilbudet, så sendes du videre til Travelmarkets reisesøkemaskin)

Reis fra Oslo

Novum Hotel Aldea Berlin Centrum
BerlinNovum Hotel Aldea Berlin CentrumTyskland (2 netter)Dobbeltrom
2 270,-Velg
Hotel Europa City
BerlinHotel Europa CityTyskland (2 netter)Standard dobbeltrom
2 279,-Velg

Reis fra Bergen Flesland

Novum Hotel Aldea Berlin Centrum
BerlinNovum Hotel Aldea Berlin CentrumTyskland (4 netter)Dobbeltrom
3 088,-Velg
InterCityHotel Berlin Ostbahnhof
BerlinInterCityHotel Berlin OstbahnhofTyskland (4 netter)Studio
3 204,-Velg

Reis fra Trondheim

Reis fra Stavanger Sola

Ingen tilbud, eller foretrekker du en annen hotellkategori eller flere dager? Finn din pakkereise til Berlin i desember selv.

Forslag til andre populære juleturer i 2024

Vil du likevel helst på bilferie til Tyskland? Da kan jeg varmt anbefale en juletur til Hamburg. Det er den julebyen jeg har besøkt flest ganger. Den er oversiktlig og utrolig sjarmerende og passer til en langhelg.

Er det den hyggelige togturen som frister? Da kan jeg fortelle deg at familien min og jeg var i Stockholm i 2019. Da fløy vi til Stockholm og tok toget hjem til København. Det var en superbehagelig og hyggelig tur, hvor det vakre svenske landskapet var en fin kulisse.

Har du aldri vært på juletur til London? Jammen, da er det der du må begynne. London er magisk i desember måned.

 

Fotos:
Julemarked i Berlin med folk som ser på boder under lysdekorasjoner og et stort juletre. © Birgitte Oxlund
To personer serverer mat fra en bod til flere kunder ved et julemarked. © Birgitte Oxlund
En person holder en pose foran en opplyst Puma-logo til venstre, og et marked med forskjellige boder kan sees til høyre. © Birgitte Oxlund
Dekorert telt med julelys foran en historisk bygning om natten. © Birgitte Oxlund
En person i rød jakke står ved et marked med tørkede frukter og bakverk, og tre personer står bak en disk med grillet pølse. © Birgitte Oxlund
Brandenburger Tor opplyst om kvelden med mange mennesker samlet foran. © Birgitte Oxlund
Et julemarked med belyste boder og et stort juletre foran en bygning med skiltet Berliner. © Birgitte Oxlund
Tre personer står ved en bod på et julemarked og holder drikkevarer i hånden. © Birgitte Oxlund



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.