Et smilende par i solskinn ser på et kart på en stor brosteinsbelagt plass.

Storbyferie på budsjett – her er 12 billige storbyer i Europa

Thiamka Margrethe Pedersen
Har du et stramt budsjett? Det trenger ikke å bety at du ikke kan dra på storbyferie. Her gir vi deg 12 forskjellige storbyer som er å oppholde seg i.

Europa har utallige vakre storbyer, og det er mange prisvennlige byer som bare venter på å bli utforsket.

Hvilke 12 billige storbyer i Europa er ideelle til storbyferie på budsjett?

Du kan selvfølgelig lese artikkelen min om de 12 budsjettvennlige storbyene fra topp til bunn, men du kan også klikke deg raskt ned i den blå rubrikken til den byen du er mest nysgjerrig på.

Storbyferie i Budapest

Vakker utsikt til slottet i Budapest sett gjennom et par solbriller.
Oppdag Budapest, Europas skjulte perle, som er perfekt til en storbyferie som ikke tømmer lommeboka. Denne perlen av en by byr på overkommelige daglige utgifter, og flyreiser dit er prisvennlige. Altså helt ideelt for deg som har et begrenset budsjett og derfor søker en billig storby.

Dykk ned i Budapests fortryllende historie, levende kultur og pulserende atmosfære uten å bekymre deg for økonomien. Fra de beroligende termiske badene til de pittoreske broene over Donau – Budapest er en by hvor historisk sjarm møter moderne bekvemmeligheter. Budapest sikrer deg et både budsjettvennlig og uforglemmelig eventyr, noe du også kan få i mange andre østeuropeiske storbyer.

5 severdigheter du kan oppleve i Budapest

1. Parlamentet: Imponerende bygning ved Donau, som også er et symbol på ungarsk arkitektur.
2. Buda-slottet (Budavári Palota): Historisk slott og kongepalass med spennende museer, ligger på en bakketopp med panoramautsikt.
3. Kjedebroen (Széchenyi Lánchíd): Ikonisk bro som forbinder Buda og Pest med storslått arkitektur.
4. Fiskerbastionen (Halászbástya): Eventyraktig terrasse med tårn som byr på fantastisk utsikt over byen.
5. Széchenyi Termiske Bad: Et av Europas største offentlige bad, kjent for sine termiske kilder.

Hoteller i Budapest

I skrivende stund er prisnivået:

3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 463,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 693,-

Finn din storbyferie til Budapest herFinn flybilletter til Budapest her

Storbyferie i Bucuresti

Smilende par selger rumenske delikatesser i București.
Utforsk Bucuresti, Romanias livlige hovedstad. Den dynamiske skjulte perlen i hjertet av Europa er perfekt til en budsjettvennlig storbyopplevelse. I Bucuresti er levekostnadene overkommelige, og du kan også finne billige flybilletter dit. Byen er derfor ideell for deg som ikke har så mye penger på feriebudsjettet, men gjerne vil til en av de populære storbyene.

La deg fortrylle av byens imponerende arkitektur, dykk ned i den pulserende kulturscenen, og smak på det lokale kjøkkenet. Bucuresti er et reisemål hvor historiske vidundere møter nåtidens puls, noe som kan skape en uforglemmelig opplevelse uten å sprenge budsjettet.

5 severdigheter du kan oppleve i Bucuresti

1. Palatul Parlamentului (Parlamentets Palass): En av verdens største administrative bygninger, med imponerende arkitektur.
2. Ateneul Român (Rumensk Athenaeum): Ikonisk konsertsal, huser rumensk filharmonisk orkester, med vakkert dekorert interiør.
3. Muzeul Satului (Landsbymuseet): Friluftsmuseum med tradisjonelle rumenske landsbyhus som gir innsikt i landets kultur.
4. Calea Victoriei (Seiersveien): Historisk gate med butikker, kafeer og arkitektoniske perler, et populært område for fotgjengere.
5. Arcul de Triumf (Triumfbuen): Inspirert av den berømte parisiske buen. Et symbol på rumensk uavhengighet, og et betydningsfullt nasjonalt monument.

Hoteller i Bucuresti

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 394,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 576,-

Finn din storbyferie til Bucuresti herFinn flybilletter til Bucuresti her

Storbyferie i Krakow

Den vakre Rynek Glowny-markedsplassen i Krakow
Opplev den polske storbyen Krakow, en fascinerende storby i hjertet av Europa, som er ideell for en storbyferie, selv med et stramt budsjett. Denne historisk rike polske byen er overkommelig både i flyreiser dit og daglige utgifter, perfekt for prisbevisste reisende som søker en billig storbyferie.

Krakows gater forteller historier fra fortiden, fra det majestetiske Wawel Slott til det stemningsfulle Jødiske Kvarter. Byens pulserende kulturliv og fargerike markeder gir deg en rik og autentisk opplevelse. Krakow er en sjarmerende by hvor du kan vandre rundt og oppleve hvordan hver krok avslører en ny skatt. Den er ideell til et minneverdig opphold uten å sprenge budsjettet.

5 severdigheter du kan oppleve i Krakow

1. Wawel Slott: Imponerende historisk slott som symboliserer Polens nasjonale identitet og historie.
2. Rynek Glówny (Markedsplassen): Europas største middelalderske torg, omgitt av historiske bygninger. En sentral og livlig plass med blant annet kafeer.
3. Mariakirken: Berømt kirke med fantastisk gotisk arkitektur og et imponerende alter. Ligger i hjørnet av Rynek Glówny-plassen.
4. Kazimierz (Jødiske Kvarter): Historisk kvarter med en rik jødisk arv, kunstgallerier og kafeer.
5. Auschwitz-Birkenau: Tidligere konsentrasjons- og utryddelsesleir, nå et gripende minnested og museum. Ligger knapt 70 km fra Krakow.

Hoteller i Krakow

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 393,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 576,-

Finn din storbyferie til Krakow herFinn flybilletter til Krakow her

Storbyferie i Sofia

Kvinne på balkong nyter morgenstemningen i Sofia
Utforsk Sofia, et budsjettvennlig vidunder i Europas hjerte, perfekt for deg som ønsker en storbyferie uten de helt store utgiftene. Bulgarias hovedstad byr på en fortryllende kombinasjon av historisk prakt og moderne stil.

Overkommelige flypriser og lave levekostnader gjør Sofia til et ideelt valg for deg som reiser med et begrenset budsjett. Her kan du rusle gjennom gater fylt med historiske kirker, romerske ruiner, og oppleve den livlige lokale kulturen og gastronomien. Sofia er en oversett perle blant storbyer i Europa, hvor du kan få en rik og autentisk opplevelse uten å sprenge budsjettet.

5 severdigheter du kan oppleve i Sofia

1. St. Alexander Nevski-katedralen: En arkitektonisk og religiøs perle, bygget til minne om de russiske soldatene som døde under den Russisk-Tyrkiske Krig. Kjent for de vakre dekorasjonene.
2. Vitosha Boulevard: Sofias mest fasjonable gate med eksklusive butikker og motehus. Også kjent for sin elegante art nouveau-stil og utsikt til Vitosha-fjellet.
3. Saint Nikolas Russisk Kirke (Tsurkva Sveta Nikolai): En arkitektonisk imponerende russisk-ortodoks kirke fra 1914, kjent for sitt vakre ytre og sin historiske betydning.
4. Vitosha Fjell: En naturpark og skiområde med fantastiske muligheter for fottur og ski. Kjent for sine vakre landskap og panoramautsikter over Sofia.
5. Rotunda-kirken av St. George: En historisk kirke som ligger i den indre gårdsplassen til presidentpalasset. Kirken er kjent for sin historiske betydning og godt bevarte arkitektur.

Hoteller i Sofia

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 229,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 355,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 776,-

Finn din storbyferie til Sofia herFinn flybilletter til Sofia her

Storbyferie i Warszawa

Kvinne med solhatt foran fontene og en stor bygning på sightseeing i Warszawa.
Warszawa, Polens hovedstad, er en by i rivende utvikling og et fantastisk valg for en storbyferie i Europa, selv på et stramt budsjett. Byen er en fascinerende blanding av historisk dybde og moderne puls, og både levekostnader og flybilletter dit er overkommelige.

Utforsk det storslåtte kongelige slottet, rusle gjennom de livlige gatene, og nyt den pulserende kulturscenen. Warszawa er en by som elegant forener fortidens storhet med nåtidens dynamikk, og tilbyr deg en rik opplevelse til en pris som er håndterlig.

5 severdigheter du kan oppleve i Warszawa

1. Gamle Bydel (Stare Miasto): En atmosfærisk og historisk bydel som er gjenoppbygd med sjarmerende gater og plasser.
2. Palasset for Kultur og Vitenskap (Pałac Kultury i Nauki): En imponerende høyblokk og kulturelt senter, som også er et symbol for byen.
3. Warszawa-opprørsmuseet (Muzeum Powstania Warszawskiego): Dokumenterer 1944-opprøret med interaktive utstillinger og artefakter.
4. POLIN – Museet for Polens Jøders Historie (Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN): Et moderne museum som forteller den polske jødiske historien.
5. Frédéric Chopin-museet (Muzeum Fryderyka Chopina): Dedikert til den berømte komponisten med en samling av hans personlige gjenstander.

Hoteller i Warszawa

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 509,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 581,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 751,-

Finn din storbyferie til Warszawa herFinn flybilletter til Warszawa her

Storbyferie i Beograd

Moden kvinne utforsker en gammel bygning i Beograd
Beograd, den pulserende serbiske hovedstaden, er en skjult perle for budsjettvennlige storbyreiser i Europa. Denne historiske byen er overkommelig å reise til og oppholde seg i. Beograd byr på en unik blanding av historiske underverker og moderne livsstil, noe som gjør den til en ettertraktet destinasjon for prisbevisste reisende som søker billige storbyferier.

Utforsk de sjarmerende gatene, nyt den autentiske lokale maten og bli oppslukt av byens unike atmosfære, alt sammen innenfor et stramt budsjetts rammer. Med byens ideelle blanding av kultur, historie og moderne bekvemmeligheter, er den perfekt til en uforglemmelig reiseopplevelse.

5 severdigheter du kan oppleve i Beograd

1. Kirken Sankt Sava: En av de største ortodokse kirkene i verden, dominerende i byens skyline. Bygget på stedet hvor Sankt Savas levninger ble brent av osmanerne i 1595.
2. Knez Mihailova: En livlig gate og et midtpunkt i Beograd, fylt med kafeer, butikker og livlig atmosfære i byens sentrum.
3. Skadarlija: Kjent som Beograds bohem-kvarter, hvor gaten er fylt med restauranter, barer og kafeer, som tilbyr en autentisk opplevelse.
4. Museum of Yugoslavia and the House of Flowers: Et museum som skildrer historien om det tidligere Jugoslavia. Her ligger også Josip Broz Titos mausoleum.
5. Zemun: Et historisk distrikt, kjent for sin vakre promenade langs Donau-elven og utsikten fra Gardoš Hill.

Hoteller i Beograd

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 535,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 579,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 670,-

Finn din storbyferie til Beograd herFinn flybilletter til Beograd her

Storbyferie i Vilnius

Ung kvinne tar selfie foran severdigheter i Vilnius
Vilnius, hjertet av Litauen, er en ideell storbyferie for deg som søker historisk rikdom og kulturelt mangfold på budsjett. Byen er overraskende overkommelig, både i flyreiser dit og i levekostnader.

Vilnius er en skattekiste av opplevelser. Fra de brosteinsbelagte gatene til de majestetiske barokke kirkene, byr byen på en unik blanding av fortidens sjarm og nåtidens dynamikk. Nyt de koselige kafeene og utforsk de kulturelle severdighetene. Vilnius er en drøm for budsjettbevisste reisende som ønsker en rik, men økonomisk overkommelig opplevelse.

5 severdigheter du kan oppleve i Vilnius

1. Vilnius’ Gamleby (Old Town): Et av de største og best bevarte historiske sentrene i Nord-Europa med gotiske, renessanse, barokke og klassiske palasser og kirker.
2. St. Anne’s Church: En imponerende bygning oppført rundt år 1500 i gotisk stil, kjent for sin vakre røde mursteinsfasade.
3. Gediminas’ tårn: Et historisk tårn med en fremragende utsikt over Vilnius, oppført i 1409 og en viktig del av byens symbolikk.
4. Uzupis: Et kunstnerisk og bohemsk nabolag som erklærte seg som uavhengig republikk – også kalt englenes republikk. Med egen grunnlov og anerkjent av regjeringen i Litauen.
5. KGB Museum (Museum of Occupations and Freedom Fights): Et museum som dokumenterer den 50-årige sovjetiske okkupasjon av Litauen. Med utstillinger som inkluderer fengselsceller og artefakter fra motstandsbevegelsen.

Hoteller i Vilnius

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 561,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 767,-

Finn din storbyferie til Vilnius herFinn flybilletter til Vilnius her

Storbyferie i Istanbul

En kvinne rekker hatten sin i været mens hun nyter utsikten over byen i Istanbul.
Istanbul er storbyen der øst møter vest, og også en spennende storbydestinasjon for deg som søker en budsjettferie. Den pulserende byen er overkommelig å reise til, og byr på mange billige, men også berikende opplevelser.

Fra de summende basarene og de majestetiske moskeene til det autentiske gatekjøkkenet, åpner Istanbul en verden av eventyr uten å belaste lommeboken din. Med sin unike kulturelle blanding og historiske rikdom, er Istanbul et fortryllende valg for deg som prisbevisst reisende, som søker en uforglemmelig og økonomisk tilgjengelig storbyopplevelse.

5 severdigheter du kan oppleve i Istanbul

1. Hagia Sophia (Ayasofya): Tidligere kirke og moské, nå et imponerende museum med historiske mosaikker.
2. Den Blå Moské (Sultanahmet Camii): Berømt for sin vakre arkitektur og blå fliser innvendig.
3. Topkapi-palasset (Topkapı Sarayı): Historisk praktpalass som en gang var hjem for osmanske sultaner.
4. Grand Bazaar (Kapalıçarşı): Et av verdens største og eldste overdekkede markeder, fullt av butikker.
5. Bosporos-stredet: Naturskjønt område som tilbyr cruise mellom Europa og Asia med fengslende utsikter.

Hoteller i Istanbul

I skrivende stund er prisnivået:

2* hotell – Dobbeltrom fra kr. 341,-
3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 407,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 536,-

Finn din storbyferie til Istanbul herFinn flybilletter til Istanbul her

Storbyferie i Praha

Ung kvinne nyter solen i Praha mens hun lager et hjerte med hendene
Praha, en av de mest fengslende europeiske storbyene, er det perfekte valget for en økonomisk tilgjengelig europeisk storbydestinasjon. Den fortryllende tsjekkiske hovedstaden er økonomisk overkommelig å reise til og å oppholde seg i, og den er rik på historie og arkitektonisk prakt.

Gå på oppdagelsesferd i de brosteinsbelagte gatene, besøk de majestetiske slottene og dykk ned i de gotiske kirkene, alt sammen uten å sprenge budsjettet. Praha er en drøm for kultur- og matelskere, så du kan se frem til mange opplevelser og smaksopplevelser til en pris som passer enhver lommebok.

5 severdigheter du kan oppleve i Praha

1. Praha-borgen (Pražský hrad): Imponerende historisk borgkompleks på UNESCOs verdensarvliste med kirker, vakre palasser og hager.
2. Karlsbroen (Karlův most): Berømt steinbro prydet med statuer, som forbinder byens to sider. Her er kunstnere, boder og alltid fullt av liv.
3. Den Gamle Byplassen (Staroměstské náměstí): Historisk plass med astronomisk ur og maleriske bygninger.
4. Josefov (Det Jødiske Kvarter): Historisk kvarter med gamle synagoger og den jødiske kirkegården.
5. Petrín-høyden (Petrínské sady): Parkområde med utsiktstårn, hvorfra man har panoramautsikt over Praha.

Hoteller i Praha

I skrivende stund er prisnivået:

3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 512,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 632,-

Finn din storbyferie til Praha herFinn flybilletter til Praha her

Storbyferie i Riga

Statue av Roland på en plass i Riga
Riga, Latvias hovedstad, er en ideell destinasjon for en storbyferie i Europa for deg som er en budsjettbevisst reisende. Den sjarmerende storbyen er blant de aller billigste, og tilbyr en fantastisk blanding av historisk arkitektur og sprudlende moderne kultur til overkommelige priser.

Gå på oppdagelsesferd og vandre rundt i de fargerike gatene i gamlebyen, nyt de kulinariske herlighetene, og sug til deg Rigas rike kulturarv. Alt dette, uten at økonomien blir en bekymring. Riga er den perfekte blandingen av skjønnhet, historie og økonomisk overkommelighet.

5 severdigheter du kan oppleve i Riga

1. Rigas gamleby (Vecrīga): En del av UNESCOs verdensarvliste. Rigas historiske hjerte med brosteinsbelagte gater og middelalderske bygninger, fylt med restauranter, kunstgallerier og museer.
2. Riga Central Market: En del av Rigas UNESCO verdensarvliste, og et av de største og mest besøkte i Øst-Europa. Kjent for sine store zeppelinhangarer, som er omdannet til markedspaviljonger.
3. Riga Katedral (Dome Cathedral): Et symbol på Riga. Katedralen har gjennomgått mange endringer siden oppførelsen i det 13. århundre. Berømt for sitt historiske orgel med 6718 piper.
4. Den Svenske Port (Swedish Gate): Den eneste overlevende porten fra Rigas middelalderske bymur, kjent for sin fascinerende historie og arkitektur.
5. Sankt Peters Kirke (St Peter’s Church): Denne lutherske kirken er kjent for sitt 123 meter høye tårn, som er en integrert del av Rigas skyline.

Hoteller i Riga

I skrivende stund er prisnivået:

3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 340,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 596,-

Finn din storbyferie til Riga herFinn flybilletter til Riga her

Storbyferie i Tallinn

To unge jenter med ryggsekk utforsker den gamle delen av Tallinn.
Tallinn, Estlands billedskjønne hovedstad, er en ideell destinasjon for en minneverdig, men budsjettvennlig storbyferie i Europa. Den innbydende byen er ikke bare budsjettvennlig med hensyn til fly og opphold, den er samtidig rik på sjarm og historie.

Fra de vakkert bevarte middelalderske gatene til de trendy kafeene og pulserende kulturtilbudene, er Tallinn en skattekiste av opplevelser som ikke krever at du sprenger budsjettet. Dykk ned i en verden av historiske underverker og moderne bekvemmeligheter, alt sammen innenfor økonomisk rekkevidde. Kort sagt er Tallinn en drøm for enhver prisbevisst reisende som søker både skjønnhet og verdi.

5 severdigheter du kan oppleve i Tallinn

1. Tallinn Gamle By (Old Town): En godt bevart middelaldersk bykjerne med brosteinsbelagte gater og historiske kirker og monumenter samt barer, restauranter og kafeer.
2. Toompea Hill: Et viktig og historisk område som huser Toompea Slott, St. Olaf’s Kirke og Aleksander Nevsky-katedralen. Her fås også fantastisk utsikt over byen.
3. Aleksander Nevsky Katedral: En imponerende katedral i russisk gjenoppstandelsesarkitektur med sorte løkformede kupler. Et populært turistmål i byen.
4. Kadriorg Park: En stor og vakker park, anlagt av Peter den Store i 1718. Parken er hjemsted for Kadriorg Palasset, som huser Estlands Kunstmuseum og den estiske presidentens kontor.
5. Kumu Kunstmuseum: Et av de største kunstmuseene i Estland og Nord-Europa, ligger i Kadriorg Park. Museet har en omfattende samling av estisk kunst og verk som reflekterer Estlands historie og mentalitet.

Hoteller i Tallinn

I skrivende stund er prisnivået:

3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 470,-
4* hotell – Dobbeltrom fra kr. 547,-

Finn din storbyferie til Tallinn herFinn flybilletter til Tallinn her

Storbyferie i Berlin

To unge jenter med solbriller ligger og nyter solen på plenen foran Riksdagen i Berlin
Berlin, Europas kulturelle smeltedigel, er et fantastisk alternatic for en økonomisk storbyferie. Denne byen bobler over av historie og moderne puls, og er overraskende overkommelig. Med billige fly og et bredt utvalg budsjettvennlige overnattingsmuligheter, er Berlin tilgjengelig for alle. Og ikke uten grunn er den blant de mest populære europeiske storbyene.

Gå på de brede boulevardene, oppdag den ikoniske Brandenburger Tor, dykk ned i byens unike nabolag som Kreuzberg, og opplev den livlige kunstscenen. Berlin er en by hvor historiske severdigheter møter moderne sjarm, noe som gjør den til en ideell destinasjon for budsjettbevisste reisende og de mange turistene som søker eventyr, kultur og kulinariske opplevelser.

5 kjente severdigheter du kan oppleve i Berlin

1. Brandenburger Tor: Ikonisk nyklassisistisk monument, symbol på tysk enhet og historie.
2. Reichstag: Tysklands parlamentsbygning, kjent for sin imponerende glasskuppel og arkitektur.
3. Minnesmerket for Berlinmuren (East Side Gallery): Bevart del av muren, dekket av politisk kunst.
4. Checkpoint Charlie: Kjent grenseovergang mellom Øst- og Vest-Berlin under den kalde krigen.
5. Museumsinsel (Museumøya): UNESCO-verdensarvsted med fem fremtredende museer på en øy i Spree-elven.

Hoteller i Berlin

I skrivende stund er prisnivået:

3* hotell – Dobbeltrom fra kr. 477,-

Finn din storbyferie til Berlin herFinn flybilletter til Berlin her

Fotos:
Et smilende par i solskinn ser på et kart på en stor brosteinsbelagt plass. © Mystockimages / © Getty Images
Vakker utsikt til slottet i Budapest sett gjennom et par solbriller. © frantic00 / © iStock / Getty Images Plus
Smilende par selger rumenske delikatesser i București. © Dan Rentea / © iStock / Getty Images Plus
Den vakre Rynek Glowny-markedsplassen i Krakow © Jacek_Sopotnicki / © iStock / Getty Images Plus
Kvinne på balkong nyter morgenstemningen i Sofia © bowie15 / © iStock / Getty Images Plus
Kvinne med solhatt foran fontene og en stor bygning på sightseeing i Warszawa. © Daria Kulkova / © iStock / Getty Images Plus
Moden kvinne utforsker en gammel bygning i Beograd © Vesnaandjic / © Getty Images
Ung kvinne tar selfie foran severdigheter i Vilnius © Zigres / © iStock / Getty Images Plus
En kvinne rekker hatten sin i været mens hun nyter utsikten over byen i Istanbul. © ozgurdonmaz / © Getty Images
Ung kvinne nyter solen i Praha mens hun lager et hjerte med hendene © Mystockimages / © Getty Images
Statue av Roland på en plass i Riga © traveler1116 / © Getty Images
To unge jenter med ryggsekk utforsker den gamle delen av Tallinn. © LeManna / © iStock / Getty Images Plus
To unge jenter med solbriller ligger og nyter solen på plenen foran Riksdagen i Berlin © frantic00 / © iStock / Getty Images Plus

Relaterte innlegg:



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.