Strand i Side

De beste strendene i Side | Les om de deilige strendene

Klaus Bork Hansen
På en halvøy ved Tyrkias sørvestlige kyst ligger populære Side, som har to deilige strender som strekker seg mot både øst og vest. Her kan du lese om strendene i Side og den 3 kilometer lange strandpromenaden.

Uansett om du velger den vestlige stranden eller den østlige stranden i Side, kan du glede deg til å nyte livet på byens 3 kilometer lange strandpromenade. De mange strandbarene, kafeene og restaurantene langs strandpromenaden har en vakker utsikt over havet. Det er naturlig å gå hit hvis du vil nyte en god lunsjen eller en kjølig drink. Promenaden er også perfekt til en jogge- eller løpetur og en romantisk spasertur i solnedgangen.

Den vestlige stranden i Side

En strand med en rekke solstoler og parasoller, folk som bader i havet, og båter samt en molo i bakgrunnen.

Veststranden (West Beach) i Side er den mest barnevennlige stranden. Den er kjent for sin brede, gylne sandstrand og det grunne, klare middelhavsvannet.

Dette billedsjønne stykket kystlinje strekker seg knapt 1 kilometer mot vest fra Side til strandområdet Kumköy. Her ligger de fleste hotellene.

På veststranden finner du alt du trenger for en behagelig dag i solen: fra leie av solsenger og parasoller til et fint utvalg av vannsportaktiviteter som jetski, vannski og dykking.

  • Målgruppe: Familier med barn i flere aldere, deg som elsker vannsport og deg som ikke vil bevege deg så langt for å komme til stranden.
  • Stranden er kjent for: Stranden ligger nærme Sides antikke ruiner. Det gir deg en herlig følelse av å nyte en strandferie i historiske omgivelser.
  • Pris: Gratis inngang; betaling for leie av utstyr og fasiliteter som solsenger.
  • Tilgjengelighet: Lett tilgjengelig til fots fra Side by, og er et praktisk valg hvis du bor i byen.
  • Lengde og bredde: Stranden er 5 km lang, og den brede kystlinjen sikrer at det er masse plass til alle.
  • Sandtype: Gyllen og myk sand, som er perfekt til soling og strandspill. Det er litt stein i vannet.

Den østlige stranden i Side

Solnedgang ved kysten med trær og planter i forgrunnen og stranden, bøyer og en molo i bakgrunnen.

Øststranden (East Beach), som ligger på motsatt side av Side, byr på en litt annerledes opplevelse.

Her finner du en litt roligere strand med fin sand og klarere vann. Det er et ideelt sted for deg som søker en mer avslappende strandopplevelse. Denne stranden besøkes typisk av de lokale og de som bor på et hotell som ikke har egen strand.

Her finnes et mindre utvalg vannsportaktiviteter. Til gjengjeld blir vannet raskere dypere enn på Veststranden. Derfor er denne stranden godt egnet til for eksempel snorkling eller en svømmetur. Du må imidlertid være oppmerksom på at det tidvis kan være høye bølger.

I strandområdet kan du velge mellom flere små sjarmerende strandbarer med utsikt over havet. Her kan du nyte en drink og smake lokale delikatesser.

Den fengslende soloppgangen ved Øststranden er et must-see for deg som står opp tidlig også i ferien. Det vakre skuet tiltrekker seg morgenfugler og fotografer som nyter å ta vakre naturbilder.

  • Målgruppe: Solere og familier som foretrekker en strand med mer ro.
  • Pris: Gratis inngang; betaling for leie av utstyr og fasiliteter.
  • Tilgjengelighet: Lett tilgjengelig med bil eller til fots fra Side by. Et godt valg til en spasertur eller utflukt.
  • Lengde og bredde: Strandens lengde og moderate bredde tilbyr en rolig og avslappende atmosfære.
  • Sandtype: Litt grovere sand enn på Veststranden. Men sanden er fortsatt fin nok for deg som ønsker å slappe av eller leke i sanden.

Jeg håper at du har blitt litt klokere på hva du kan forvente av Veststranden og Øststranden i Side.

Skriv gjerne en kommentar hvis du har flere tips til strendene!

Fotos:
Strand i Side © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En strand med en rekke solstoler og parasoller, folk som bader i havet, og båter samt en molo i bakgrunnen. © miracsaglam / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Solnedgang ved kysten med trær og planter i forgrunnen og stranden, bøyer og en molo i bakgrunnen. © Vladislav Zolotov / iStock / Getty Images Plus via Getty Images



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.